HötorgsCity | Om HötorgsCity
15346
page-template-default,page,page-id-15346,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Om HötorgsCity

HötorgsCity – kultur på plats

HötorgsCity har varit en självklar plats för mat, shopping och nöjen i årtionden – både för stockholmare och turister. Området domineras av de fem Hötorgsskraporna som byggdes 1953–1966. Idag erbjuder HötorgsCity över 50 butiker, restauranger och caféer. Dessutom kan vi stoltsera med ett av nordens största och mest moderna biografkomplex – SF Filmstaden Sergel.

Mitt på Sergelgatan hittar du även en del kulturella inslag i form av två bronsskulpturer. Den ena är en kopia av den välkända Non Violence-skulpturen (en revolver med knut på pipan) som finns utspridd på ett antal platser runt om i världen. Skulpturen skapades av Carl Fredrik Reuterswärd strax efter mordet på John Lennon som påstås vara hans vän.

HotorgsCity_host2015_sergelminnetAlldeles bredvid hittar du Sergelminnet av Göran Strååt från 1990 som visar skulptören Sergel när han tog fram en kvinnogestalt. Johan Tobias Sergel som även gett platsen sitt namn bodde här från 1786.